Sijainti: Etusivu / Kirkko ja kaupunki / Kirkko ja Kaupunki: Arkisto / Stadilaisevankeliumi löytyy nyt internetistä
Tehdyt toimenpiteet

Stadilaisevankeliumi löytyy nyt internetistä

Huhtikuun alussa julkaistu Luukas-lehti löytyy kaikkien vapaasti luettavana nyt internetistä.

Luukas – Evankeliumi Helsingissä -näköislehteä voi lukea osoitteessa: http://uskotoivorakkaus.fi/luukas. Myös lehden paperiversiota voi tilata ilmaiseksi kotiinsa samasta osoitteesta. Lähes 130-sivuisen nuorille kaupunkilaisille suunnatun Luukas -lehden on kustantanut Suomen Pipliaseura yhteistyössä Helsingin seurakuntien Usko toivo rakkaus -kampanjan kanssa.

Lehti lähetettiin ilmaiseksi kaikille vuonna 1991 syntyneille helsinkiläisille, lisäksi lehteä jaetaan myös Vantaalla. Muut voivat tilata lehden netissä olevan tilauslomakkeen kautta ilmaiseksi kotiinsa tai lukea sen verkkoversiona.

Luukkaan evankeliumin sanoma on tuotu nykyaikaan ajankohtaisilla artikkeleilla ja kiinnostavilla henkilöhaastatteluilla. Lehden tekijöinä onkin ollut iso joukko nuoria aikuisia pääkaupunkiseudulta. Kaikki lehdessä elämäntarinansa kertoneet ovat antaneet haastattelunsa auttaakseen muita samassa tilanteessa olevia.

Lehdessä elämästään kertovat esimerkiksi entinen narkomaani, koditon nuori nainen, totaalikieltäytyjä, teininä äidiksi tullut, liikuntavammainen, maailmanmestaripurjehtija ja maahanmuuttaja. Lehden tarkoituksena on osoittaa, että Raamatun tärkein sisältö ei vanhene, vaan on aina ajankohtainen vuosiluvusta riippumatta.

Lehteä tehtäessä pyydettiin myös palautetta kohderyhmäläisiltä siitä, millaisessa muodossa he haluaisivat Raamattua lukea. Lehden kuvitus on pääkaupunkiseudulta, ja lehti keskittyy siihen, miten Luukkaan evankeliumin esiin tuomat teemat näkyvät tämän ajan Helsingissä, nuorten aikuisten elämässä. Osoitteessa www.uskotoivorakkaus.fi voi antaa palautetta lehdestä.

Lehden julkaisemista edelsi pienimuotoinen mainoskampanja, jossa kuvitteellinen hahmo, Luukas Härkönen, herätti henkiin muun muassa Facebookissa ja blogissaan vanhan ajatusleikin siitä, millaisena Jeesus nähtäisiin, jos hän olisikin toiminut tässä ajassa.

Lehden ja kampanjan tekemisen mahdollisti Suomen Pipliaseuran saama lahjoitus yksityishenkilöltä, joka halusi tehdä lahjoituksensa nimettömänä. Suomen Pipliaseura on ekumeeninen järjestö, jonka yksi tehtävä on auttaa ihmisiä kohtaamaan Raamatun sana mielekkäässä ja ymmärrettävässä muodossa.

Lisätietoja: http://uskotoivorakkaus.fi/luukas/, http://luukasharkonen.blogspot.com

Lisää juttuja aiheesta: