Sijainti: Etusivu / Kirkko ja kaupunki / Kirkko ja Kaupunki: Arkisto / Kuvanveistäjät suunnittelivat hautamuistomerkkejä
Tehdyt toimenpiteet

Kuvanveistäjät suunnittelivat hautamuistomerkkejä

Voittaja. Kuvanveistäjä Pekka Kauhanen sai ensimmäisen palkinnon teoksellaan Enkeli taivaan.

Suomen Kuvanveistäjäliiton ja HOK-Elannon yhteistyössä järjestämään hautamuistomerkkikilpailuun osallistui 120 ehdotusta, joista palkintolautakunta päätti palkita yhdeksän teosta. Juryn mielestä runsaan osanoton saanut kilpailu oli korkeatasoinen ja teemaa oli lähestytty monipuolisesti uusista näkökulmista.

Ammattikuvanveistäjille tarkoitetun kuvataidekilpailun tarkoituksena on elvyttää hautamuistomerkkitaidetta. Hautamuistomerkit ovat yksi vanhimpia veistotaiteen lajeja. Vanhoilla haudoilla on vielä runsaastikin uniikkeja taideteoksia ja kauniita kiviä.

Projektin tuloksena halutaan antaa tavallisille ihmisille mahdollisuus tilata vaivatta arvokas veistos tärkeän ihmisen pysyväksi muistoksi ja samalla palauttaa korkealuokkainen taide hautausmaille.

Kilpailussa jaettiin kuusi rahapalkintoa, joiden yhteissumma on 12 000 euroa ja kolme kunniamainintaa. Kolmen kärjessä ensimmäisen sijan sai Pekka Kauhanen teoksella Enkeli taivaan , toisen sijan Heikki Häiväoja avustajaan Kasimir Häiväoja teoksella Sukuhaudat 4 ja kolmannen sijan Timo Rytkönen teoksella Jäi tyhjä tila elämiimme.

Kaikki yhdeksän palkittua tai kunniamaininnan saanutta on tarkoitus ottaa mukaan myöhemmin toteutettavaan hautamuistomerkkimallistoon, jota tarjotaan hautaustoimistojen asiakkaille.

Kilpailun parhaimmisto esitellään elokuvan muodossa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Lisää juttuja aiheesta: