Sijainti: Etusivu / Kirkko ja kaupunki / Kirkko ja Kaupunki: Arkisto / Tuomasmessu ei lomaile
Tehdyt toimenpiteet

Tuomasmessu ei lomaile

Monet viikoittaiset tapahtumat ovat kesäteloilla, mutta sunnuntainen Tuomasmessu jatkaa läpi lomakauden.

Yhteyttä etsimässä. Tuomasmessuun riittää kävijöitä läpi kesän.

Aloitusaika on syyskuun viidenteen päivään saakka tavallisuudesta poiketen tuntia myöhemmin kello 19, ja messu on lyhyempi kuin muulloin eli noin puolitoistatuntinen.  

– Messu on sinällään sama, mutta hieman kevennetyllä kaavalla, kertoo Tuomasyhteisön toiminnanjohtaja, pappi Pirjo Kantala. Saarnoissa pyritään napakkuuteen. Kesällä ei myöskään ole pitkää synnintunnusosiota.

Tuomasmessun ainoa tauko on kahden puolen joulua, koska silloin kirkkoa tarvitaan seurakunnan omiin tilaisuuksiin. Messussa on riittänyt mukavasti kävijöitä kesä- ja heinäkuussakin. Talven 500 tai jopa 600 sijaan Agricolan kirkkoon saapui kesäkuun sunnuntai-iltoina keskimäärin neljä sataa ihmistä. Juhannuksena kävijöitä oli kolmisensataa.

– Niille, jotka ovat saapuvilla, on tarjolla uskoa ja toivoa ylläpitävää toimintaa. Se on tärkeämpää kuin paljonko ihmisiä tulee, kiteyttää Pirjo Kantala.

Tuomasmessuun osallistuu kesäkuukausina jonkin verran sattumalta messun löytäneitä lomalaisia. Paljon enemmän on kuitenkin niitä kaupunkilaisia, jotka hakevat messusta säännöllisesti yhteyden kokemusta ja samansuuntaisesti ajattelevien seuraa.

– Osa heistä on kaupunkiin töihin jääneitä nuoria, joilla ei ole mahdollisuutta lähteä kesäloman viettoon, Kantala sanoo.

Pappeja, muusikoita ja avustajia on lomista huolimatta löytynyt kiitettävästi. Kuoron puuttuessa bändi nousee suurempaan rooliin. Luvassa on hyvää elävää musiikkia koko kesän. Pirjo Kantala toivottaakin jokaisen tervetulleeksi laulamaan yhdessä ja ammentamaan sunnuntain messusta elämäänsä uskoa ja toivoa.

 

Tuomasmessu sunnuntaisin heinä–elokuussa kello 19, (5.9. alkaen jälleen kello 18) Mikael Agricolan kirkossa, Tehtaankatu 23.

Teejatkot ja messunjälkeiset sielunhoidolliset keskustelut alkavat jälleen syyskaudella.

Milla-Maria Isopoussu

Lisää juttuja aiheesta: