Sijainti: Etusivu / Kirkko ja kaupunki / Kirkko ja Kaupunki: Arkisto / Tuonenjoella Suomenlinnassa
Tehdyt toimenpiteet

Tuonenjoella Suomenlinnassa

TANSSI Isis-teatterin musiikillinen tanssiteos Yli tuonen tumman virran kertoo elämyksellisesti elämän ja kuoleman myyttisestä rajasta ja kutsuu arjen retriitille Suomenlinnaan.

Teoksen ääni- ja liikemateriaali ammentaa voimansa suomalaisesta kansanperinteestä, joka suodattuu nykymaailman kuolemakulttuurin läpi. Teoksessa kohtaavat arkisuus ja pyhä, elämän ja kuoleman kauneus, pysähtyneisyys sekä voimakkaana virtaava liike.

Esitys haluaa tuoda kuoleman oleelliseksi osaksi elämän kiertokulkua. Ihmiskunta tavoittelee ikuista elämää, mutta entä jos kuoleman olemassaolo tekeekin elämästä merkityksellistä? Tekijät näkevät kuoleman lohdullisena; elävien ja kuolleiden välinen raja on veteen piirretty viiva.

Esiintyjinä ovat tanssitaiteilijat Riikka Siirala, Hanna Pihko, Noora Nenonen sekä kansanmuusikko Lotta Hagfors. Pukusuunnittelusta vastaa Saija Siekkinen ja valosuunnittelusta Kari Kola.

Esityspäivät Suomenlinnan
Galleria Augustassa, B 28: to 26.4. klo 19, pe 27.4. klo 19, su 29.4. klo 16, to 3.5. klo 19, la 5.5. klo 19 ja su 6.5. klo 16.
Liput 18 ja 12 e.
Liput ennakkoon www.tiketti.fi
(18/12 e+Tiketin toimitusmaksu). Lippuja myös ovelta, mutta vain käteisellä.

Lisää juttuja aiheesta: