Sijainti: Etusivu / Vantaan Lauri / Vantaan Lauri: Arkisto / Kauneimmat joululaulut soivat lentoasemalla
Tehdyt toimenpiteet

Kauneimmat joululaulut soivat lentoasemalla

Kauneimmat joululaulut Helsinki vantaalla 03
Tuuli Suominen, Sirkku-Liisa Niemi ja Mikko Helenius ilahduttivat matkustajia musiikilla lentoasemalla.
Kauneimmat koululaulut lentokentta¦ê 01
Kauneimmat joululaulut innostivat vuoden ja 5 kuukauden ikäistä Lennonia.

Vantaan seurakunnat ja Suomen Lähetysseura järjestivät Kauneimmat joululaulut -tilaisuuden Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Tiistaina 10.12. aamuruuhkassa jonottaneet ihmiset niin Suomesta kuin vähän kauempaakin saivat kuulla Sirkku-Liisa Niemen, Tuuli Suomisen ja Mikko Heleniuksen esittämiä joululauluja.

Vaikka ihmisillä oli kiire, musiikki kirvoitti hymyn huulille ja Jouluyö, juhlayö toi myös Suomeen saapuneelle naiselle kyyneleet silmiin.
Ivalosta jatkolentoa kotiin Kiinan Macaoon odottava Vivi Cheung istui ystäviensä kanssa pelaamassa korttia ja kuunteli samalla musiikkia.
  – Tämä kuulostaa kivalta, vaikka onkin yllättävässä paikassa, hän tuumi.

https://www.youtube.com/watch?v=HkcSF_chxoU&feature=c4-overview&list=UUj2cg8jCCCB_ebhwh1qMBL
Vaasassa 11 vuotta asunut Sospeter Kimani lykkäsi matkatavarakäryssä vuoden ja viiden kuukauden ikäistä Lennonia. Perhe oli matkalla kotiseudulleen Keniaan joululomalle ja tuli varta vasten toiselta puolelta hallia kuuntelemaan soittoa ja laulua. Lennon oli musiikista erityisen innoissaan ja intoutui taputtamaan.

Lentoaseman tapahtumasta oli sovittu Finnavian kanssa. Henriika Lindroos ja Raita Huhta Suomen Lähetysseurasta jakoivat halukkaille siitä kertovia esitteitä ja annettiin mahdollisuus osallistua keräykseen, jonka varat menevät vammaisten lasten auttamiseen kehitysmaissa. Musiikkiryhmän koonnut Rekolan seurakunnan kanttori Sirkku-Liisa Niemi oli mukana myös viime vuonna pidetyssä junatapahtumassa.
  – Tämä oli erilainen, sillä junissa ihmisillä oli mahdollisuus tulla mukaan laulamaan. Sellainen on hankalaa lentoasemalla, joten tämä oli selkeästi esitys.

Yleisön joukossa oli useaan otteeseen myös lentoaseman joulupukki. Tapahtuma uusitaan vielä iltapäivällä kello 14–15.30.


Teksti: Pauli Juusela
Kuvat: Jani Laukkanen
Video: Lotta Numminen

Lisää juttuja aiheesta: