Sijainti: Etusivu / Vantaan Lauri / Vantaan Lauri: Arkisto / Tuunataan häät
Tehdyt toimenpiteet

Tuunataan häät

kuva Tarja Heikkilä

Syyshäät käsityönä.

Siihen on jo totuttu, että häiden pitää nykyisin olla oman näköiset, kustannuksissa ei pihtailla ja morsiot lähipiirinsä avustamina näpertävät sormet verillä itse kaiken kutsukorteista hääkarkkeihin. Mutta oman näköiset häät voi tehdä toisinkin, rennosti vanhaa kierrättäen ja ympäristöä säästäen.

Taidekäsityöläinen Outi Karikivi on ideoinut ekologiset häät jokaiselle vuodenajalle. Hääparin vaatteiden materiaaliksi ovat käyneet vanhat pöytäliinat, verhot ja lakanat. Juhlapaikka löytyy vaikka Sipoonkorvesta tai vanhasta kivinavetasta. Koristelut ja hääkimput poimitaan luonnosta, syysmorsiamen kimpussa esimerkiksi hehkuvat pihlajanmarjat. Ja tarjottavat ovat tietysti luomua ja lähiruokaa.

Karikiven ja valokuvaaja Tarja Heikkilän kirjassa Tahdon — ekologisia hääunelmia (Kuva ja Mieli 2011) riittää pieniä toteuttamiskelpoisia ideoita lainattavaksi. Taivuttelisiko vihkisormuksen vanhasta kaunisvartisesta lusikasta? Viettäisikö hääyön hotellin sijasta pellavalakanoilla ja kynttilänvalossa vanhassa, romanttisessa torpassa?

Ja häävieraille tiedoksi: persoonallista ja ekologista häälahjaa etsivän kannattaa shopata kirppareilta tai antiikkikaupoista kauniita astioita ja kodintekstiilejä.

Lisää juttuja aiheesta: